سفارش تبلیغ
صبا ویژن

هیچ کس چیزى را در دل نهان نکرد ، جز که در سخنان بى اندیشه‏اش آشکار گشت و در صفحه رخسارش پدیدار . [نهج البلاغه]

سرگرمی

خانه

پارسی بلاگ

مدیریت

پست الکترونیک

شناسنامه


9:24 ع 88/6/28

شش اشتباه رایچ در انتخاب تیتر مطالب

نویسنده: سجاد تهی

با حوصله خواندن مطلب زیر به وبلاگ نویسان عزیز شدیدآ توصیه می‌شود

درسته که عادلانه نیست ولی خیلی وقت ها تیتر یک مطلب پوچ اون رو به یک مطلب داغ و گاهی یک تیتر نامناسب و یا حتی ساده مطلبی بسیار مفید را دور از چشم ها نگه می‌دارد. حالا تکلیف من و شمای وبلاگ نویس چیست؟ مسلمآ باید نحوه‌ی انتخاب تیتر صحیح را یاد بگیریم تا بتوانیم در میدان رقابت باقی بمانیم. در ادامه شش اشتباه رایچ در انتخاب تیتر مطالب آورده شده تا با خواندن آنها بتوانید تیتر های مناسب تری انتخاب کنید.

1- به درد نخور بودن تیتر برای خواننده: در این شکی نیست که اگر مطلبی هرچقدر ارزشمند و غنی و یا هرچقدر پوچ و بیهوده برای من و شما بی ارزش باشد روی آن کلیک نمی‌کنیم و وقتی برای خواندن آن نمی‌گذاریم. مثلآ من اگر یک تیتر درباره‌ی مطلب فوق تخصصی جراحی قلب ببینم به هیچ وجه پهنای باند اندک اینترنت Dialup ام رو صرف لود شدن آن نمی‌کنم. پس باید سعی کنید تا جای ممکن تیتر را طوری بنویسید که خواننده با خواندن آن احساس کند آن مطلب برایش ارزمشند است و ارزش خواندن دارد. چطوری؟ از خودتان بپرسید “در این چه چیزی برای آنها وجود دارد؟” و اگر به هیچ جوابی نرسیدید در انتخاب تیتر تجدید نظر کنید.

2- جذاب نبودن: فقط مفید بودن تیتر کافی نیست باید یک عبارت کنجکاو کننده در تیتر وجود داشته باشد تا کاربر ترغیب شود تا مطلب مفید شما را خودش مرور کند و بیشتر راجع به آن بداند. باید وضعیتی را بوجود بیاورید تا هر نفر از خودش بپرسد “این چی داره می‌گه؟” اگر با خواندن تیترتان احساس می‌کنید که کاملآ متوجه می‌شوید آن مطلب شما را به کجا می‌برد و چه می‌خواهد به شما بگوید در انتخابتان اشتباه کرده‌اید باید نقاط تاریکی را در ذهن بازدید کننده بوجود بیاورید تا او به دنبال جواب بیاید مثلآ می‌توانید از عدد ها ؛ آمار ؛ سوال‌ها ؛ یا عنوان های رقابتی کمک بگیرید.
بگذارید یک مثال خیلی واضح‌تر بزنم فرض کنید مطلبی راجع به فواید سیر نوشته شده است و شما این سه گزینه را روی صفحه مانیتور خودتون می‌بینید :
1-”سیر فشار خون را تنظیم می‌کند” 2-”فواید سیر” 3-”سیر معجزه گر”
به راستی روی کدام کلیک می‌کنید؟ بیایید آنها را با هم بررسی کنیم.

تیتر اول: نمی‌تواند موفق شود چون به یک اصل یا امر بدیهی اشاره کرده است و شما با خواندن آن سریع با خود می‌گویید می‌دانم! و مشتاق به خواندن نمی‌شوید چون می‌دانید که مطلب راجع به چیزیست که شما می‌دانید.

تیتر دوم: یکی از اصول نوشتن تیتر که به درد بخور بودنش است را به خوبی رعایت کرده است و شما با خواندن آن متوجه می‌شوید ممکن است مطالب جدیدی راجع به فواید سیر یاد بگیرید و به دردتان بخورد ولی جذابیت کافی را ندارد.

تیتر سوم: این تیتر از موارد دیگر خیلی بهتر نوشته شده است چون هم فرد با خواندن آن احساس می‌کند این مطلب می‌تواند برایش مفید باشد و هم ترغیب می‌شود بداند معجزه‌ی سیر چیست؟ و بی شک از موارد بالایی خیلی داغ‌تر می‌شود با وجود اینکه مطالب هر سه یکسان بوده است.

3- واضح نبودن: اگر در پدید آوردن نقاط سیاهی که در بالا راجع به آنها بحث شد زیاده روی کنید تیتر شما وضوح خودش را از دست می‌دهد و چون کاربر به هیچ وجه نمی‌تواند حتی تصوری کوچک از آنچه شما نوشته‌اید داشته باشد روی آن کلیک نمی‌کند و به نوعی به تیتر اعتماد نمی‌کند. استفاده از عبارات گنگ و خیلی عمومی باعث بروز چنین مشکلاتی می‌شوند. مثلآ برای مطلبی شبیه همین مطلب می‌توانید از عدد ها استفاده کنید که من اینجا مثلآ به 6 اشتباه اشاره کرده‌ام یا از کلماتی مثل لیست یا موارد یا نکات استفاده کنید همچنین می‌توانید از آمار و ارقام دقیق نیز کمک بگیرید.

4- ساده نبودن: آیا تا به حال با تیتر هایی که می‌خواهند خیلی توضیح بدهند برخورد کرده‌اید؟ یقینآ یکی از مهمترین عوامل موفقیت یک تیتر ساده بودن آن است. شما بیشتر مشتاقید روی کدام تیتر کلیک کنید؟ “Albert Einstein” یا ” نظریه‌ای که جهان را متحول کرد”؟ سعی کنید مختصر و مفید بنویسید و توضیح اضافی در تیتر ندهید.

5- اغراق بیهوده: فرض کنید تیتری بسیار جنجالی ببینید که به نظرتان مطلبی بسیار غنی و مفید باشد و سریعآ روی آن کلیک کنید. و با صفحه‌ای با مطالب هرز و بیهوده مواجه شوید. چه احساسی به شما دست می‌دهد؟ به هیچ وجه در نوشتن تیتر از اصل و هسته‌ی مطلبتان دور نشوید زیرا با این کار خواننده با صفحه‌ای مواجه می‌شود که اصلآ انتظار دیدن آن را ندارد و با تصوری که موقع دیدن تیتر شما در ذهنش نقش بسته بسیار متفاوت است پس احساس می‌کند شما فقط قصد کلیک دزدی داشته‌اید و به او دروغ گفته‌اید و او را برای همیشه از دست می‌دهید.

6- احساس مهم نبودن: بعضی وقت ها مطلبی را می‌بینید و می‌خواهید آن را بخوانید ولی می‌گویید بعدآ میام میخونمش و هرگز به آن سر نمی‌زنید. درسته؟ یک تیتر باید به نوع زیرکانه‌ای انتخاب شود تا خواننده احساس کند خوانده شدنش مهم است. برای این کار بررسی کنید تا پنج ایراد بالا در تیتر شما وجود نداشته باشد. اگر نداشت می‌توانید با کمی تغییر و پس و پیش کردن کلمات و عبارات آن را کمی “لازم به دونستن” تر جلوه دهید. و توجه کنید وجود هر یک از ایرادات بالا در تیتر شما بازدهی تیتر و مطلب شما را به شدت کاهش می‌دهد.

* بهتر است برای مطالب کوتاهتان تیتر ساده انتخاب کنید برای مثال اگر یک آهنگ از خواننده را برای دانلود گذاشته‌اید نوشتن تیتر های جذاب در اکثر مواقع شبیه اغراق بیهوده می‌شود. فقط نام آهنگ و نام خواننده‌ی آن به همراه یک پیشوند دانلود کفایت می‌کند.


  • کلمات کلیدی :
  • نظر شما ()



    لیست کل یادداشت های این وبلاگ

    بهترین ها
    لینکستان
    دانلود کلیپ - فیلم - اهنگ - بازی
    دیدن نتایج فوتبال به صورت آنلاین و لحظه به لحظه(معرفی سایت)
    شش اشتباه رایچ در انتخاب تیتر مطالب
    [عناوین آرشیوشده]


    [ خانه :: پارسی بلاگ :: مدیریت:: پست الکترونیک :: شناسنامه]

    تعداد بازدید:13348

    امروز:10

    دیروز :0

     RSS 

     Atom 

    درباره خودم

    سرگرمی

    لوگوی خودم

    سرگرمی

    آوای آشنا

    آرشیو

    شهریور 1388

    اشتراک

     

    وضعیت من در یاهو

    یــــاهـو

    کدهای جاوا وبلاگ

    قالب وبلاگ

    انواع کد های جدید جاوا تغییر شکل موس

    Create a Meebo Chat Room
    منبع کدهای وبلاگ

    فال عشق